Polévka z tykve s obilnými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tykve s obilnými klíčky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24512 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pšeničné klíčky |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Tykev |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 783,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pšeničné klíčky, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z tykve s obilnými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody. |
2 | Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko. |
3 | Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme. |
4 | Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky. |
5 | Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky. |