Recept

Polévka z tykve s obilnými klíčky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24512

Ingredience

1000 ml Mléko polotučné
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pšeničné klíčky
1 špetka Sůl
1000 g Tykev
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 961kJ
7% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 75 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polévka z tykve s obilnými klíčky postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.

2

Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.

3

Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.

4

Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.

5

Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept