Vejce s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s křenem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2452 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 415kJ
0% Sacharidy 1 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 141 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 737,9mg |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 91,4mg |
Vláknina | 215,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce s křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme ve vařící vodě asi 5 minut naměkko. Zchladíme je ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a zálivku nalijeme na vejce. |
3 | Nakonec pokrm posypeme strouhaným křenem. |