Recept

Tropické jehněčí s mangem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 125 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24525

Ingredience

455 g Jehněčí maso
60 g Jogurt nízkotučný
1 špetka Kurkuma
1 ks Limetka
1 ks Mango
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
4% Sacharidy 16 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 93 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tropické jehněčí s mangem postup přípravy receptu:

1

V misce nebo uzavíratelné nádobě smícháme BBB jogurt, limetkovou šťávu, kurkumu, sůl a pepř. Vmícháme jehněčí kousky a necháme na 1-2 hodiny marinovat.

2

Na pánvi rozpálíme na středním plameni olivový olej, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a restujeme 20-25 minut. Několik minut předtím než jídlo vytáhneme z pánve, přidáme kousky manga, které jsme si vypeckovali a nakrájeli na kousky. Vaříme další 2-3 minuty nebo dokud se mango neprohřeje.

3

Odstavíme z plamene a podáváme.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i na grilu - jehněčí a mango napíchneme na špejli a opečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept