Jednoduchý recept

Roštěnky na žampionech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24528

Ingredience

400 g Bramborová kaše
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 ml Hovězí vývar základní
3 g Jíška instantní
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno madeira
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
6% Sacharidy 22 g
54% Tuky 41 g
32% Sodík 632 mg
43% Bílkoviny 24 g

Roštěnky na žampionech postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přilijeme víno Madeira, trochu hovězího vývaru a povaříme 2 minuty. Zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a stáhneme z ohně.

2

Na pánvi rozpálíme olej. Plátky masa osolíme, opepříme a jen lehce naklepeme. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách.

3

Na talíře položíme plátky masa, na každý talíř přidáme porci bramborové kaše a celý pokrm přelijeme trochou žampionové omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept