Recept

Baklažán s kořeněným máslem ghee

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24537

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
14 g Kořeněné máslo Ghee
2 ks Lilek
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 70 kcal
Kilojoule 294kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 168 mg
5% Bílkoviny 3 g

Baklažán s kořeněným máslem ghee postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na tenká kolečka. Posolíme a necháme stát v míse asi 45 minut, aby pustily šťávu. Kousky osušíme a kolečka nakrájíme na čtvrtky.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme na mírném plameni máslo a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme kmín, mletý koriandr, kari a mleté chilli koření. Vmícháme lilek a potom nakrájená rajčata na kousky.

3

Vaříme 20-25 minut, dokud není lilek hotový.

Poznámka

Baklažán - francouzský výraz pro lilek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept