Černý kořen s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2454 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Černý kořen |
1 špetka | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 982,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Černý kořen s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Černé kořeny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé. |
2 | Vaříme je v mírně oslazené a osolené vodě a mléce (půl na půl). |
3 | Černý kořen podáváme stejně jako chřest s máslem a strouhankou. |