Recept

Humrový koktejl s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24556

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
120 dkg Humr
0,5 ks Kerblík
3 polévková lžíce Kečup
3 cl Koňak Armaňak
150 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rajčata
3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
1 ks Salát ledový
75 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 648 mg
55% Bílkoviny 31 g

Humrový koktejl s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme, spodní části oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm. V osolené vodě vaříme chřest asi 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.

2

Majonézu smícháme s kečupem, koňakem a rajčatovou šťávou a dochutíme tabaskem, pepřem, solí a cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, přimícháme do ní kerblík a majonézu. Humří maso promícháme s chřestem, rajčaty a dresinkem.

3

Listy salátu opláchneme, vyložíme jimi salátové misky a naplníme je koktejlem. Salát ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept