Recept

Aspik s kuřecími prsy a kachními játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24573

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1,5 kávová lžička Estragon
2 ks Játra kachní
1 polévková lžíce Kapary
300 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno portské
500 g Vývar slepičí
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
8 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
42% Sodík 840 mg
68% Bílkoviny 38 g

Aspik s kuřecími prsy a kachními játry postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny dáme do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat.

2

Slepičí vývar přivedeme k varu, přilijeme bílé víno, přidáme sůl a ochutíme balsamico octem. Vývar přecedíme, přidáme k němu vymačkanou želatinu, kterou ve vývaru rozpustíme. Nevaříme.

3

V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa (bez kůže) z každé strany asi 2-3 minuty. Maso vyjmeme z omastku a po obou stranách ho posypeme špetkou soli a 1 1/2 lžičkou estragonových lístků a 2 lžičkami drobně pokrájené šalvěje. Vychlazené zešikma nakrájíme na plátky silné 1 cm. Dlaní je roztlačíme a odložíme na talíř. Upečená kachní játra pokrájíme na plátky. Formu na terinu vymažeme olejem, vyložíme průhlednou potravinářskou fólií.

4

Při mírné teplotě si prohřejeme 75 ml tekutiny na aspik a za stálého míchání prohřejeme a část tekutiny nalijeme do formy. Potom do něj naskládáme 1/2 kachních jater, proložíme kapary a dáme do chladničky ztuhnout. Zbylou tekutinu prohřejeme, játra zalijeme a znovu necháme v chladničce ztuhnout.

5

Zbývající tekutinu znovu pomalu pohřejeme, vložíme do něj plátky kuřete a necháme "táhnout". Potom je navrstvíme do formy. Tento postup opakujeme s játry a znovu s kuřecími plátky. Nakonec vše zalijeme vrstvou aspiku, necháme ztuhnout, nádobu uzavřeme a dáme do chladničky na 12 hodin tuhnout.

Poznámka

Porce krájíme až druhý den a podáváme s oblohou ze zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept