Jednoduchý recept

Smažené kuře s pomerančovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24576

Ingredience

1 polévková lžíce Hrozinky
650 g Kuřecí prsa
200 g Marmeláda pomerančová
1 ks Máta
6 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 špetka Pepř cayenský
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
14% Sacharidy 50 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 412 mg
66% Bílkoviny 37 g

Smažené kuře s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou.

2

Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře.

3

Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin.

4

Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme.

5

Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra.

6

Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky.

7

Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept