Recept

Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 24579

Ingredience

1 ks Bujón natur kuřecí
1 ks Cibule
6 ks Cibulka jarní
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
35 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fettuccine
125 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 334kJ
23% Sacharidy 82 g
64% Tuky 48 g
24% Sodík 477 mg
119% Bílkoviny 67 g

Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.

2

Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.

3

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept