Smažený černý kořen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený černý kořen
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2458 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Černý kořen |
0,5 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 85,7mg |
Draslík | 503,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažený černý kořen postup přípravy receptu:
1 | Černý kořen omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5cm. |
2 | Kořen uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Potom jej osolíme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku. |