Jednoduchý recept

Bílé fazole na bazalce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24580

Ingredience

10 g Bazalka
130 g Cibule
600 g Fazole bílé
38 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
12 ml Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 l Voda pitná
2000 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 378kJ
19% Sacharidy 68 g
19% Tuky 14 g
56% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Bílé fazole na bazalce postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme.

2

Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu.

3

Necháme vařit 30 minut, poté slijeme.

4

Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí.

5

Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept