Brambory v solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v solné krustě
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24587 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 špetka | Bobkový list |
1500 g | Brambory |
5 špetka | Pepř černý mletý |
4000 g | Sůl mořská |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem. |
2 | Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat. |
3 | Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté. |
4 | Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny. |
5 | Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem. |
6 | Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě. |