Zdravý recept

Brambory v solné krustě

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24587

Ingredience

4 špetka Bobkový list
1500 g Brambory
5 špetka Pepř černý mletý
4000 g Sůl mořská
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 630kJ
9% Sacharidy 32 g
1% Tuky 0 g
13101% Sodík 262 g
12% Bílkoviny 7 g

Brambory v solné krustě postup přípravy receptu:

1

Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.

2

Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.

3

Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.

4

Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.

5

Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.

6

Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept