Brambory v solné krustě
135 min.
![Francie](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/5d1c341e22ba1d3d41b56afd08c7f644f41cbc20.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 4000gramůSůl mořská
- 1500gramůBrambory
- 5špetekPepř černý mletý
- 4špetkyBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Vápník
84 mg
Postup přípravy
- 1Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
- 2Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
- 3Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
- 4Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
- 5Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
- 6Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.