Jednoduchý recept

Vepřové ragú na cibuli a pivu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24589

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
3 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel kudrnka
750 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
4 g Tymián čerstvý
1300 g Vepřová pečeně
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
4% Sacharidy 14 g
83% Tuky 63 g
19% Sodík 383 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vepřové ragú na cibuli a pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2

Maso pokrájíme na kostky o velikosti 2x3 cm, osolíme a opepříme.

3

Houby očistíme, pokrájíme na silnější plátky, které necháme osmahnout na pánvi. Dáme si stranou.

4

Olej necháme rozehřát a osmahneme na něm maso ze všech stran, cca 20 minut. Poté přisypeme cibuli, tymián, vše dobře promícháme a dusíme 30 minut.

5

Směs podlijeme 100 ml vývaru a pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 90 minut.

6

Měkké maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Vyjmeme přebytečný tuk a bylinky. Omáčku zahustíme troškou mouky s máslem, přidáme houby, nasekanou pažitku a na závěr vmícháme maso. Vše necháme chvilku povařit a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept