Vepřové ragú na cibuli a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú na cibuli a pivu
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
400 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel kudrnka |
750 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
1 špetka | Tymián sušený |
1300 g | Vepřová pečeně |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 881,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 61,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Tymián čerstvý, Tymián sušený, Vepřová pečeně, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové ragú na cibuli a pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Maso pokrájíme na kostky o velikosti 2x3 cm, osolíme a opepříme. |
3 | Houby očistíme, pokrájíme na silnější plátky, které necháme osmahnout na pánvi. Dáme si stranou. |
4 | Olej necháme rozehřát a osmahneme na něm maso ze všech stran, cca 20 minut. Poté přisypeme cibuli, tymián, vše dobře promícháme a dusíme 30 minut. |
5 | Směs podlijeme 100 ml vývaru a pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 90 minut. |
6 | Měkké maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Vyjmeme přebytečný tuk a bylinky. Omáčku zahustíme troškou mouky s máslem, přidáme houby, nasekanou pažitku a na závěr vmícháme maso. Vše necháme chvilku povařit a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.