Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 24592 |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
50 g | Cibule |
1 ks | Játra vepřová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
1 ks | Vepřové žaludky |
50 g | Žampiony - sterilované |
Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony | |
1 ks | Krocan |
150 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 6,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 96,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Rýže dušená, Sůl, Tuk, Vepřové žaludky, Žampiony - sterilované, Krocan, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z krocaních prsou s drůbky a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěná prsa vykostíme, obě poloviny masa naklepeme a osolíme. Necháme odležet. |
2 | Připravíme si náplň: Cibuli nakrájíme na kostičky,osmahneme na tuku, přidáme nakrájená játra, osmahneme, opepříme a vmícháme plátky žampionů. Vysmahneme a přisypeme rýži. Opražíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vařený krocaní žaludek a srdce nakrájíme nadrobno a vmícháme do dušené rýže. |
3 | Plátky masa poklademe náplní, svineme a převážeme nití. Osolíme, opečeme na másle, podlijeme a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme do měkka. Hotové závitky ozdobíme nasekanou petrželkou. |