Recept

Šlehačkový aspik s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24593

Ingredience

šlehačkový aspik
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1,3 dl Víno bílé
5 plátek Želatina
náplň k aspiku
6 ks Artyčoky sterilované
75 g Dýně
300 g Krevety tygří - loupané
150 g Mrkev kořen
75 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 23 g
10% Sodík 199 mg
37% Bílkoviny 21 g

Šlehačkový aspik s krevetami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, omytou a rozkrojenou mrkev a plátek oranžové dýně si uvaříme v mírně osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Uvařenou mrkev s dýní pokrájíme na kostičky a odložíme do hlubší mísy. Nakládaná srdíčka artyčoků a žampiony scedíme z nálevu, drobně pokrájíme a přidáme k mrkvi. Ještě k zelenině přimícháme krevety.

2

Želatinu dáme do vody na 5 minut nabobtnat. V hrnci si ohřejeme (na asi 50 °C) bílé víno, ochutíme ho citronovou šťávou, solí, cukrem a bílým pepřem. Pak do vína dáme vymačkanou želatinu, promícháme a necháme ji rozpustit. Nevaříme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a pomalu ji přimícháme do vína.

3

Zeleninu s krevetami rozdělíme do skleněných pohárů, zalijeme je "vínovo-šlehačkovou" hmotou a dáme je minimálně na 7 hodin do chladničky ztuhnout.

4

Šlehačkový aspik podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept