Recept

Obrácený karamelový krém

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Obrácený karamelový krém 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24602

Ingredience

60 g Cukr kostkový
75 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 709kJ
7% Sacharidy 27 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 41 mg
11% Bílkoviny 6 g

Obrácený karamelový krém postup přípravy receptu:

1

V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy.

2

Hotový karamel nalijeme do připravených mističek.

3

Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut.

4

Z krému vyjmeme vanilkový lusk.

5

Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem.

6

Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut.

7

Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept