Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 24609

Ingredience

400 g Brambory vařené
1500 g Kuře
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 309kJ
6% Sacharidy 21 g
88% Tuky 66 g
45% Sodík 895 mg
129% Bílkoviny 73 g

Kuře v pekáči postup přípravy receptu:

1

Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a křidélka zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme půl lžíce másla a dáme do trouby.

2

V průběhu pečení kuře poléváme tukem sebraným v pekáči a občas kuře podléváme vodou nebo vývarem. Kuře nikdy nepoléváme vodou, protože by nemělo křupavou kůrku. Pečeme asi hodinu podle velikosti kuřete.

3

Podáváme přímo v pekáči a jako přílohu volíme brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept