Recept

Terina s uzeným úhořem a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24617

Ingredience

rybí směs
250 g Filé z aljašské tresky
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
175 g Zakysaná smetana
300 g Úhoř uzený
1 ks Šalotka
6 ks Švestky
omáčka
1 ks Bobkový list
1 špetka Cukr krupice
1,5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1,5 polévková lžíce Povidla švestková
1 ks Tymián čerstvý
2,5 dl Víno červené
6 ks Šalotka
na ozdobu
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 106kJ
21% Sacharidy 75 g
38% Tuky 28 g
14% Sodík 288 mg
77% Bílkoviny 44 g

Terina s uzeným úhořem a švestkami postup přípravy receptu:

1

Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí, smetanou, přidáme drobně pokrájenou cibuli a drobně pokrájené sušené švestky s hrozinkami. Potom k rybám přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tuto rybí směs rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek, které jsme si vymazali máslem. Misky zakryjeme alobalem a dáme je do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 7 minut.

2

Cibuli šalotku očistíme, rozkrojíme napůl a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. V pánvi si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak ji poprášíme moukou a když zpění, přilijeme červené víno. Za stálého míchání přidáme tymián, bobkový list, švestková povidla a cukr podle chuti. Omáčku povaříme 10 minut a odstavíme. Pak z omáčky odstraníme bobkový list a tymián.

3

Upečenou rybí terinu vyklopíme opatrně z misek na talíře, ozdobíme je drobně pokrájeným koprem a servírujeme s plátky omytého citronu a pomeranče a ke každé porci přidáme 2-3 lžíce omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept