Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24633

Ingredience

700 g Hovězí svíčková
100 ml Koňak Armaňak
100 g Máslo čerstvé
24 ml Olej stolní
8 g Pepř černý celý
24 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
0% Sacharidy 2 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 157 mg
70% Bílkoviny 39 g

Steaky s pepřem postup přípravy receptu:

1

Pepř nadrtíme v hmoždíři na zrnka velikosti špendlíkové hlavičky a obalíme v něm steaky. Dobře přimáčkneme, aby pepř neopadával z masa dolů.

2

Rozehřejeme máslo a olej a maso na něm osmažíme z obou stran cca 2-4 minuty.

3

Osmažené steaky přendáme na talíř. Do šťávy na pánvi přilijeme koňak, dobře zamícháme, necháme chvíli prohřát a poté zapálíme.

4

Flambovanou omáčku osolíme, přilijeme smetanu a necháme opět mírně povařit.

Poznámka

Maso solíme až po osmažení, jinak by ztratilo šťávu. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept