Paštičky s tuňákem a plněnými olivami

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3863 kcal
Bílkoviny
156 g
Tuky
321 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
76 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme 8 ks upečených paštiček z listového těsta.
  • 2
    Umícháme náplň do paštiček:
  • 3
    tuňáka z konzervy rozmixujeme i s olejem a dáme do mísy, přidáme k němu pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, na kostičky pokrájené upečené maso, utřený česnek, kapary, sůl, pepř a omyté, drobně nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a naplníme paštičky, do každé ještě vložíme 2 zelené nakládané olivy, plněné mandlí.
  • 4
    Paštičky dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6-8 minut při 180°C. Upečené paštičky dáme na mísu a každou zakryjeme upečenou "pokličkou".
  • 5
    Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
  • 6
    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta.
  • 7
    Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.