Paštičky s tuňákem a plněnými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s tuňákem a plněnými olivami
Paštičky s tuňákem a plněnými olivami
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24642 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
náplň | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Česnek |
200 g | Drůbeží maso pečené |
1 polévková lžíce | Kapary |
16 ks | Mandle |
16 ks | Olivy nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
450 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
na ozdobu | |
16 ks | Meduňka |
Paštičky s tuňákem a plněnými olivami | |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 265,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 151g |
Vitamín A | 216,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 127,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mandle, Olivy nakládané, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Kapary, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Meduňka, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paštičky s tuňákem a plněnými olivami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme 8 ks upečených paštiček z listového těsta. |
2 | Umícháme náplň do paštiček: |
3 | tuňáka z konzervy rozmixujeme i s olejem a dáme do mísy, přidáme k němu pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, na kostičky pokrájené upečené maso, utřený česnek, kapary, sůl, pepř a omyté, drobně nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a naplníme paštičky, do každé ještě vložíme 2 zelené nakládané olivy, plněné mandlí. |
4 | Paštičky dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6-8 minut při 180°C. Upečené paštičky dáme na mísu a každou zakryjeme upečenou "pokličkou". |
5 | Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
6 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. |
7 | Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
Poznámka
Paštičky podáváme jako předkrm s lístky meduňky.