Tapenáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapenáda
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24644 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
80 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
125 g | Olivy nakládané |
100 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 755kJ
0% Sacharidy 1 g
21% Tuky 16 g
41% Sodík 822 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 119,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Olivy nakládané, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tapenáda postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky, olivy, česnek a tuňáka rozmixujeme na jemné pyré. |
2 | Vmícháme olej. |
3 | Před servírováním necháme vychladit a následně ohřát na pokojovou teplotu. |
4 | Hodí se jako omáčka k jehněčímu masu. |