Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24650

Ingredience

těsto
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
ryba v slanině
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Pstruh
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
paštika
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
750 g Pstruh
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé
1 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,730 kcal
Kilojoule 7 239kJ
27% Sacharidy 98 g
130% Tuky 98 g
46% Sodík 910 mg
186% Bílkoviny 104 g

Terina ze pstruha postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme

2

vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout.

3

Na pomoučeném vále si těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm.

4

Nádobu na paštiku vyložíme plátem křehkého těsta tak, aby konce těsta visely přes okraj nádoby.

5

Pstruhy stáhneme z kůže, vykostíme, 2 plátky masa odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme k němu máslo, šťávu z citrónu, žloutky, sůl, pepř a bílé víno, vývar, prolisovaný česnek, drobně pokrájenou petrželku, kerblík, majoránku, rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a 1/3 směsi naplníme připravenou nádobu. Odložené plátky pstruha osolíme, opepříme a každý zvlášť zabalíme do nakrájených plátků slaniny. Takto připravený plát pstruha položíme na náplň, na něj dáme další vrstvu paštiky, na ni položíme druhý plát ryby a zakryjeme zbylou paštikou. Nakonec vše zakryjeme těstem, potřeme vodou a zakryjeme víkem.

6

Rybí paštiku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 1 hodinu.

7

Upečenou paštiku odkryjeme, necháme vychladnout a pak vyklopíme z nádoby na tácek a odložíme na několik hodin do chladničky.

8

Nakrájené porce rybí teriny podáváme na listech ledového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept