Grilovaná kuřecí prsa s česnekovou majonézou

20 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základ pro marinádu připravíme tak, že ve větší misce smícháme víno s olejem, římským kmínem, bobkovým listem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Přidáme sušený tymián a semínek zbavenou najemno nasekanou chilli papričku. Opět promícháme.
  • 2
    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Maso smícháme s marinádou.
  • 3
    Čerstvou pažitku nasekáme najemno, smícháme se strouhankou a prozatím odložíme.
  • 4
    Česnek oloupeme, prolisujeme a rozmixujeme s majonézou, pepřem a solí. Také česnekovou majonézu zatím dáme stranou.
  • 5
    Kousky masa klademe na rošt a grilujeme na grilu předehřátém na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu grilování maso obracíme.
  • 6
    Grilované maso obalujeme ve strouhance. Podáváme horké, s miskou ochucené majonézy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 15. 6. 2015
Maso bylo moc dobré. Obal ze strouhanky s pažitkou nestál za nic. 😔 I po té co jsme ho ještě ogrilovali to bylo o ničem. Klidně bych ho vynechala. Za to česneková majonéza božská!!! A s rajčátky 😋