Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto z mouky, ze dvou špetek soli, čtyř rozšlehaných vajec a dvou lžic oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Kuřecí prsa vaříme asi deset minut v osolené vodě a necháme je zchladnout. V jiném rendlíku uvaříme špenát.
  • 3
    Poté z masa pokrájeného na kostky spolu s jednou lžící nakrájené cibule, vařeným špenátem a prosciuttem umixujeme náplň, vmícháme do ní jedno rozšlehané vejce, mleté nové koření a nastrouhaný parmezán. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
  • 4
    V mezičase připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu, přidáme drobně posekaný česnek a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty.
  • 5
    Na vaření taštiček vaříme v širším hrnci osolenou vodu.
  • 6
    Těsto rozdělíme na díly a z každého vyválíme tenkou placku. Z ní vykrajujeme kolečka o průměru pět centimetrů. Do středu kolečka klademe náplň a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vzniklý "půlměsíc" si obtočíme kolem palce a konce buď provlékneme a přitiskneme, nebo jen přitiskneme. Snažíme se zužitkovat i všechny odkrojky. Hotové taštičky po částech vaříme asi pět minut ve vroucí vodě. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou, posypeme zbylým parmezánem a drobně posekanou petrželovou nať. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem
To vypadá moc dobře,vyzkouším dnes k večeři :)