Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 92 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 72 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24693

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
280 g Hrách loupaný
10 g Kmín celý
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Koriandr mletý
45 g Koriandr čerstvý
1 špetka Kurkuma
23 ml Olej olivový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 631kJ
6% Sacharidy 23 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tradiční Dhal postup přípravy receptu:

1

Půlený hrách namočíme do vody na 10-14 hodin. Během této doby jej scedíme a dolijeme čerstvou vodou, pokud voda bude moc bublinkatá (z hrachu se po namočení uvolňuje plyn). Hrách potom scedíme a dáme stranou.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme na středním plameni olivový olej a přidáme celý kmín. Restujeme 1-2 minuty. Přidáme na jemno nasekaný česnek a cibuli, chilli papričky a restujeme dozlatova. Přidáme na jemno nakrájená rajčata a vaříme 5-10 minut. Přidáme sůl, mletý kmín, koriandr, chilli koření a kurkumu. Dobře promícháme, aby se koření smísilo.

3

Do směsi vmícháme žlutý hrách, snížíme plamen na minimum, necháme probublávat. Hrnec přikryjeme a necháme provařit, dokud nebude hrášek uvařený a měkký. Přibližně 2 hodiny. Občas zamícháme.

4

Přidáme čerstvý koriandr na ozdobu a podáváme.

Poznámka

Než zkusíme luštěniny(včetně půleného hrachu) a kmín, počkáme alespoň tři měsíce po odeznění příznaků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept