Frankfurtský hovězí závitek

110 min.
Německo

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 1000gramůHovězí maso zadní
    • 200gramůVepřový výřez
    • 30gramůSůl
    • 1gramPepř černý mletý
    • 120gramůTuk
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250gramůPárky jemné
    • 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.
  • 2
    Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.
  • 3
    Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.
  • 4
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.
  • 5
    Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.
  • 6
    Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 7
    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.