Tuňáková terinka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková terinka
Tuňáková terinka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24704 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 958,2mg |
---|---|
Cholesterol | 226,1mg |
Draslík | 190,7mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňáková terinka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuňáka zbaveného oleje rozdrtíme vidličkou nebo rozmixujeme. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak. Osolíme a opepříme. Vše vymícháme dohladka. |
2 | Hotovou směs přendáme do čtyř malých mističek a zapékáme v troubě cca 30 minut. |
3 | Servírovat můžeme vlažné nebo studené zakápnuté citrónovou šťávou. |