Recept

Malé lososí paštiky s krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 24707

Ingredience

pečený losos
400 g Losos - filety
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
ingredience do paštiky
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
40 g Krevety tygří - loupané
3,5 polévková lžíce Majonéza
0,4 dl Voda pitná
0,5 dl Vývar rybí
3,5 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
0% Sacharidy 1 g
45% Tuky 34 g
35% Sodík 704 mg
49% Bílkoviny 27 g

Malé lososí paštiky s krevetami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme

2

každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy.

3

Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku.

4

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.

5

Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme.

6

Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

7

Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin.

8

Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept