Malé lososí paštiky s krevetami

40 min.

Ingredience

  • ingredience do paštiky
    • 40gramůKrevety tygří - loupané
    • 0,4decilitrVoda pitná
    • 3,5lžíceMajonéza
    • 3,5lžíceZakysaná smetana
    • 10gramůKopr čerstvý
    • 0,5decilitrVývar rybí
    • 2plátkyŽelatina
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
  • pečený losos
    • 400gramůLosos - filety
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
89 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme
  • 2
    každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy.
  • 3
    Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku.
  • 4
    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
  • 5
    Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme.
  • 6
    Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
  • 7
    Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin.
  • 8
    Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.