Chobotničky s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky s bílým vínem
Chobotničky s bílým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24721 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
600 g | Chobotnice |
2 ks | Ciabatta |
75 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 656,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Ciabatta, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chobotničky s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi 2 minuty opékáme dorůžova. Přidáme víno, promícháme a vaříme, dokud se víno neodpaří. Dochutíme solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou a krátce provaříme. Sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout. Dozdobíme nasekanou petrželí. |
2 | Podáváme s pečenými plátky ciabatty, potřenými česnekem a pokapanými olivovým olejem. |