Recept

Chobotničky s bílým vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24721
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
600 g Chobotnice
2 ks Ciabatta
75 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
7% Sacharidy 26 g
29% Tuky 22 g
53% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Chobotničky s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi 2 minuty opékáme dorůžova. Přidáme víno, promícháme a vaříme, dokud se víno neodpaří. Dochutíme solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou a krátce provaříme. Sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout. Dozdobíme nasekanou petrželí.

2

Podáváme s pečenými plátky ciabatty, potřenými česnekem a pokapanými olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept