Drůbeží jitrničky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží jitrničky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24726 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory pečené |
500 g | Drůbeží maso |
150 g | Játra husí |
80 ml | Martell cognac |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
240 ml | Omáčka tatarská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Slanina vepřová |
120 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřové maso libové |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 211,6mg |
Draslík | 776,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 333,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Játra husí, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Martell cognac, Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbeží jitrničky postup přípravy receptu:
1 | Maso, slaninu a játra umeleme na strojku, houby nakrájíme nadrobno. |
2 | Vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a koňak. Promícháme a vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta vytvarujeme šišky ve tvaru jitrniček, obalíme je ve strouhance a usmažíme na másle. |
4 | Podáváme s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou. |