Jednoduchý recept

Matjesový salát se štěrbákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24742

Ingredience

5 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
1 špetka Cukr třtinový
60 g Kopr čerstvý
6 ks Matjesy - filet
75 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 g Zakysaná smetana
1 ks Štěrbák zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
9% Sacharidy 33 g
59% Tuky 44 g
38% Sodík 766 mg
62% Bílkoviny 35 g

Matjesový salát se štěrbákem postup přípravy receptu:

1

Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet.

2

Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým tmavým chlebem a vychlazeným pivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept