Matjesový salát se štěrbákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesový salát se štěrbákem
Matjesový salát se štěrbákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24742 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
5 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr třtinový |
60 g | Kopr čerstvý |
6 ks | Matjesy - filet |
75 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Štěrbák zahradní |
5 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 936,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr třtinový, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Olej olivový, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Matjesový salát se štěrbákem postup přípravy receptu:
1 | Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet. |
2 | Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým tmavým chlebem a vychlazeným pivem.