Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24748

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
50 g Cukr třtinový
60 g Hrozinky
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
100 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
50 g Salát hlávkový
12 ks Sardinka obecná
5 g Sůl
80 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
15% Sacharidy 55 g
70% Tuky 52 g
25% Sodík 493 mg
64% Bílkoviny 36 g

Sladkokyselé sardinky postup přípravy receptu:

1

Sardinky vykucháme, odřízneme hlavu, vyjmeme páteř a rozložíme naplocho. Obalíme v mouce, osolíme a opepříme. Ve velké litinové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, při střední teplotě sardinky dozlatova a dokřupava opečeme, cca 7-10 minut. Necháme na papírové kuchyňské utěrce okapat.

2

Na oleji při střední teplotě dosklovata opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, rozinky, piniová semínka a drcené chillí papričky. Vše dobře promícháme, přidáme cukr, ocet a červené víno a krátce povaříme.

3

Tuto směs přelijeme přes sardinky a necháme v chladničce přikryté marinovat, dokud nevychladnou.

4

Podáváme odleželé při pokojové teplotě a podáváme na listech salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept