Salát z uzeného halibuta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z uzeného halibuta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24757 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Halibut uzený |
50 g | Hořčice |
2 ks | Jablka |
90 g | Kopr čerstvý |
120 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Štěrbák zahradní |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Halibut uzený, Jablka, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z uzeného halibuta postup přípravy receptu:
1 | Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Nejprve vyšleháme vinný ocet a hořčici, okořeníme solí a pepřem, vše mícháme, až se sůl rozpustí. Postupně přidáváme olej a nakonec smetanu. Z uzených ryb odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uvařené a studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurku na proužky, z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Štěrbák natrháme. Všechny ingredience s výjimkou ryb dáme do mísy, promícháme, osolíme a přelijeme vinným octem, necháme hodinu marinovat. |
2 | Zeleninový salát promícháme s kousky ryb, vmícháme kopr, přelijeme zálivkou a necháme odležet. |
Poznámka
Vynikající přílohou je celozrnná bageta.