Recept

Salát s krevetami a olivovým pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24759

Ingredience

60 g Kapary
20 ks Krevety tygří - loupané
60 ml Olej olivový
300 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
2 ks Salát římský
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

201% Kalorie 3,974 kcal
Kilojoule 16 628kJ
50% Sacharidy 178 g
174% Tuky 131 g
264% Sodík 5 g
2073% Bílkoviny 1,166 g

Salát s krevetami a olivovým pestem postup přípravy receptu:

1

Olivy, petržel, 2 stroužky česneku, kapary, olivový oleje, sůl a pepř rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej a přidáme rozmixovanou směs. Osmahneme asi 5 minut, podlijeme vývarem a dalších 5 minut prudce vaříme. Přilijeme víno a necháme vařit, až omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Často mícháme, okořeníme pepřem a mírně osolíme. Omáčku necháme vychladnout.

2

Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozčtvrtíme. Krevety osmahneme v pánvi s prolisovaným česnekem a okořeníme solí a pepřem. Odstavíme a uložíme na teplém místě. Papriky zbavíme semínek a bílých vnitřních částí a nakrájíme na úzké proužky.

3

Na talíř rozdělíme natrhané listy salátu a proužky paprik. Na ně položíme čtvrtky vajec, přelijeme omáčkou a ozdobíme krevetami. Můžeme pokapat olivovým olejem. Okraje talíře ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí. Podáváme s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept