Salát s krevetami a olivovým pestem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olivy, petržel, 2 stroužky česneku, kapary, olivový oleje, sůl a pepř rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej a přidáme rozmixovanou směs. Osmahneme asi 5 minut, podlijeme vývarem a dalších 5 minut prudce vaříme. Přilijeme víno a necháme vařit, až omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Často mícháme, okořeníme pepřem a mírně osolíme. Omáčku necháme vychladnout.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozčtvrtíme. Krevety osmahneme v pánvi s prolisovaným česnekem a okořeníme solí a pepřem. Odstavíme a uložíme na teplém místě. Papriky zbavíme semínek a bílých vnitřních částí a nakrájíme na úzké proužky.
  • 3
    Na talíř rozdělíme natrhané listy salátu a proužky paprik. Na ně položíme čtvrtky vajec, přelijeme omáčkou a ozdobíme krevetami. Můžeme pokapat olivovým olejem. Okraje talíře ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí. Podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.