Polníček s hořčičným přelivem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníček s hořčičným přelivem a krevetami
Polníček s hořčičným přelivem a krevetami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24763 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
100 g | Hořčice |
50 g | Kopr čerstvý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Majonéza |
50 g | Med včelí |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
12 ks | Ředkvička |
200 g | Salát Polníček |
5 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 415,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Majonéza, Med včelí, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polníček s hořčičným přelivem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | V míse připravíme zálivku smícháním hořčice, zakysané smetany a majonézy. Zálivku osolíme a přidáme trochu citronové šťávy, med a důkladně promícháme. Přisypeme nasekaný kopr a uvařené krevety, ještě jednou promícháme. |
2 | V míse připravíme z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře zálivku, přidáme omyté a osušené listy polníčku, vše opatrně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, přes ně přelijeme hořčičný přeliv, ozdobíme čtvrtkami omytých ředkviček. |
3 | Podáváme s čerstvou bagetou. |