Krevetový salát s grilovaným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát s grilovaným lososem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24773 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
70 g | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibulka jarní |
25 ml | Citronová šťáva |
25 g | Hořčice |
50 g | Jogurt nízkotučný |
150 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Losos - filety |
80 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
5 g | Pepř černý mletý |
16 ks | Rajčata |
200 g | Salát Polníček |
25 ml | Sirup javorový |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 289,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Losos - filety, Rajčata, Sirup javorový, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Krevety tygří - loupané, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetový salát s grilovaným lososem postup přípravy receptu:
1 | Lososa nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet v chladu. V pánvi zahřejeme olej, okapané kostičky lososa prudce opečeme, okořeníme solí a pepřem a ještě 3-4 minuty opékáme. Přidáme krevety a na kolečka nakrájené jarní cibulky a minutu společně opékáme. |
2 | Smícháme ingredience na zálivku (olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, jogurt, vodu, bylinky, prolisovaný česnek a javorový sirup), kterou promícháme s natrhanými listy salátů a salát rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme lososa a krevety, půlky cherry rajčátek a nadrobno nasekaná natvrdo vařená vejce. |
3 | Podáváme s čerstvou bagetou. |