Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24776

Ingredience

25 g Cukr třtinový
150 g Hrášek
450 g Hřebenatka
25 ml Ocet vinný
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř cayenský
50 g Protlak rajčatový
50 g Salát Polníček
250 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
62% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Salát z hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

K varu přivedeme 250 ml osolené vody, povaříme hrášek, scedíme a odstavíme. Do hrnce nalijeme vinný ocet, 120 ml vody, přisypeme cukr a povaříme. Přidáme maso hřebenatek a necháme asi 5 minut lehce vařit, vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou.

2

Připravíme omáčku - ušleháme dotuha smetanu a vmícháme rajčatový protlak, tabasco a cayenský pepř. Přidáme na velmi malé kostičky nakrájenou okurku, zlehka vmícháme hrášek a maso z mušlí.

3

Necháme v chladničce 30 minut odležet. Salát rozdělíme na lastury hřebenatek, ozdobíme polníčkem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s čerstvou bagetou a suchým bílým vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept