Salát z hřebenatkami

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůHřebenatka
    • 1kusOkurky nakládané
    • 150gramůHrášek
    • 25mililitrůOcet vinný
    • 25gramůCukr třtinový
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 20gramůTabasco
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 50gramůSalát Polníček
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K varu přivedeme 250 ml osolené vody, povaříme hrášek, scedíme a odstavíme. Do hrnce nalijeme vinný ocet, 120 ml vody, přisypeme cukr a povaříme. Přidáme maso hřebenatek a necháme asi 5 minut lehce vařit, vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou.
  • 2
    Připravíme omáčku - ušleháme dotuha smetanu a vmícháme rajčatový protlak, tabasco a cayenský pepř. Přidáme na velmi malé kostičky nakrájenou okurku, zlehka vmícháme hrášek a maso z mušlí.
  • 3
    Necháme v chladničce 30 minut odležet. Salát rozdělíme na lastury hřebenatek, ozdobíme polníčkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.