Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKrabí tyčinky
    • 80mililitrůMléko polotučné
    • 1kusSalát ledový
    • 150mililitrůJogurt nízkotučný
    • 25gramůPasta Sambal Oelek
    • 5gramůSůl
    • 50mililitrůPomerančová šťáva
    • 2kusyPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.
  • 2
    Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.
  • 3
    Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.