Jednoduchý recept

Kyjevská roštěná

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 248

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Okurky nakládané
20 g Paprika mletá sladká
112 g Salám jemný
50 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
150 g Tuk
80 g Vejce slepičí
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
59% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Kyjevská roštěná postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.

2

Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.

4

Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.

5

Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.

6

Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.

7

Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.

Poznámka

Okurky - sterilizované: bez nálevu Vejce slepičí: (2ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept