Krevetové paštičky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové paštičky se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24802 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
žampionová směs | |
---|---|
350 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Víno bílé |
170 g | Žampiony čerstvé |
vývar s krevetami | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1,3 dl | Víno bílé |
3 dl | Vývar rybí |
Krevetové paštičky se žampiony | |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetové paštičky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony a jarní cibulku očistíme, omyjeme, žampiony pokrájíme na plátky a cibuli na tenké kroužky. Nejdříve v pánvi na rozpuštěném másle zpěníme zelenou cibulku, pak k ní přidáme žampiony, promícháme, zalijeme 125 ml bílého vína a vaříme 15 minut do doby, až se tekutina odpaří. Pak směs ochutíme solí a pepřem. |
2 | Očištěnou cibuli a šalotku pokrájíme nadrobno a v druhé pánvi na rozehřátém másle zpěníme, přilijeme bílé víno a dusíme asi 5 minut. Potom přilijeme silný rybí vývar a když se začne vařit, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Vaříme do doby, než se tekutina z poloviny odpaří. Do vývaru přimícháme vařené krevety, zelenou cibulku s žampiony a odstavíme z plotny. |
3 | Předem upečené paštičky z listového těsta rozpečeme a naplníme žampionovou náplní. |
4 | Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
5 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
Poznámka
Paštičky podáváme teplé.