Recept

Krémová chřestová polévka s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24806

Ingredience

1 ks Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
150 g Krevety tygří - loupané
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
26% Sodík 521 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krémová chřestová polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Chřest oškrábeme, konce odlomíme a povaříme je v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a vyhodíme. Ve scezeném vývaru povaříme asi 12-15 minut na menší špalíčky nakrájený zbylý chřest. Hlavičky chřestu vyjmeme, několik z nich odložíme stranou a zbytek rozmixujeme.

2

Do polévky vmícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Žloutky rozmícháme s trochou polévky a vmícháme do hrnce, přidáme chřest a krevety, prohřejeme, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept