Recept

Pečené sardinky s citronem a fenyklem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24812

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
28 ks Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 042kJ
1% Sacharidy 5 g
54% Tuky 41 g
10% Sodík 203 mg
125% Bílkoviny 70 g

Pečené sardinky s citronem a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.

2

Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.

3

Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.

4

Podáváme s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept