Ďas s liškami a jarními cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďas s liškami a jarními cibulkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24813 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Brusinky |
200 g | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
400 g | Lišky čerstvé |
200 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský ďas |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 105,9mg |
Draslík | 756,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Cibulka jarní, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ďas s liškami a jarními cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem. |
2 | Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme. |
4 | Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami. |