Recept

Ďas s liškami a jarními cibulkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24813

Ingredience

50 g Brusinky
200 g Cibule
4 ks Cibulka jarní
400 g Lišky čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mořský ďas
200 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 015kJ
11% Sacharidy 39 g
68% Tuky 51 g
37% Sodík 748 mg
44% Bílkoviny 25 g

Ďas s liškami a jarními cibulkami postup přípravy receptu:

1

Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.

2

Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme.

4

Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept