Recept

Medailonky z ďasa se slaninou na zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24814

Ingredience

250 g Anglická slanina
1 kg Mořský ďas
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
100 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 ks Zelí hlávkové bílé
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 625kJ
9% Sacharidy 33 g
77% Tuky 58 g
54% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 49 g

Medailonky z ďasa se slaninou na zelí postup přípravy receptu:

1

Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem.

2

Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit.

3

Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.

4

Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept