Recept

Ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24815

Ingredience

10 g Kari koření
1 kg Mořský ďas
25 g Máslo čerstvé
15 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
400 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
11% Sacharidy 40 g
18% Tuky 13 g
52% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Ďas s pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájené šalotky. Rybu bez kůže a páteře nakrájíme na větší kousky, osušíme kuchyňskou utěrkou a na šalotce osmahneme ze všech stran. Do hrnce přidáme česnek, rajčata, sůl a pepř. Ochutíme kari a cayenským pepřem. Později můžeme pokrm ještě jednou dochutit. Pod pokličkou dusíme při mírné teplotě 20 minut. Přidáme smetanu a dalších 10 minut povaříme. Případně dochutíme.

2

Rybu naservírujeme na talíře, polijeme propasírovanou omáčkou a dozdobíme sekanou petrželí.

Poznámka

Jako příloha je vhodná rýže či široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept