Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem
Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24818 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mořský ďas |
25 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Šafrán |
150 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
30 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Parmezán |
60 g | Tymián čerstvý |
80 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mořský ďas, Ocet vinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Šafrán, Šunka parmská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem postup přípravy receptu:
1 | Na olivovém oleji dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rýži a tymián. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme vařit, přidáme šafrán a vaříme, až je rýže měkká. Přimícháme parmezán a máslo, vaříme do krémové konzistence a osolíme. |
2 | Na filety položíme lístek šalvěje, lehce opepříme a každý zavineme do půlky plátku parmské šunky. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a závitky z ďasa opékáme asi 8-10 minut. |
3 | Na talíře rozdělíme horké rizoto, závitky z ďasa a ochutíme několika kapkami olivového oleje a octa. |