Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2482

Ingredience

425 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kg Jahody zahradní
1 kávová lžička Olej stolní
250 ml Smetana 12% (konzumní)
10 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
30% Sacharidy 108 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 13 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jahodová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.

2

V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.

3

Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.

4

Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept