Doráda pečená na cibuli s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůCibule
- 700gramůMořská štika - filety
- 10kusůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 50mililitrůVíno bílé
- 30gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 50mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji 5 minut opékáme. Vnitřek očištěných ryb vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložíme snítku tymiánu a jeden bobkový list.
- 2Pekáček vyložíme opečenou cibulí, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Na směs položíme ryby, které obložíme rajčaty, zbytkem bylinek a vše pokropíme vínem.
- 3Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otočíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.